JVC
spacer
spacer spacer
spacer
adapter
spacer
AyacLab Web Development

 Állásajánlat

 Külföldi referenciák

 Magyar referenciák

In English

A fotós oldalam: Moksa Photo spacer

spacer
spacer
Magamról Munkám Hobby Linkek spacer Login
spacer
spacer

Munkm

1998 ta foglalkozom weblapok fejlesztsvel. Akkoriban ez mg nagyon gyerekcipben jrt Magyarorszgon, ma pedig mr szinte nincs olyan cg, aki ne rendelkezne internetes megjelenssel. Ennek fontossga most mr elismert, egyre nagyobb az igny egy korszer, ignyes weboldal elksztsre.
Az oldal bal fels szln lv linkeken keresztl tekinthetsz meg nhnyat a munkimbl. Mindegyik teljesen egyedi fejleszts, n ksztettem a grafikkat, fotkat (vagy ritkbban a megrendel ltal hozott anyagot hasznltam fel), a programokat tbbnyire egyszer text editorral kdoltam, magam ptettem fel a szksges MySQL adatbzisokat, lltottam be a szervert s az zemelshez szksges egyb komponenseket. Gyakorlatilag el tudom juttatni a megrendelt a weboldal gondolattl a teljes megvalstsig.
Olyan cgek ignyeinek szeretnk eleget tenni akik ki akarnak emelkedni a tmegbl, akik stabil mkdsre, egyedi funkcionalitsra s megjelensre vgynak, akik nem akarnak technikai problmkkal bajldni, csak rendeltetsszeren hasznlni az internet adta lehetsgeket, akiknek a minsg elrbb val a mennyisgnl.

Mirt is j ha valaki nlam vesz ignybe webes szolgltatst?

 • A megbzhat mkds alapvet szempont. Szerintem olyan dologrt nem lehet ellenszolgltatst vrni, legyen az anyagi vagy brmely ms jelleg ami nem mkdik. Most azt mondhatnk, ezzel semmi jat nem mondtam, de meglepen sok webes szolgltat cg ltezik, akiknek ez bizony az. Sokszor ez csak ksbb derl ki, leginkbb akkor, amikor valami problma vagy egyedi igny merl fel, tbbnyire a fejlesztsi djak befizetse utn. A legtbben azt gondoljk, hogy kifizetnek egy bizonyos sszeget s ezzel minden el van intzve s rendben lesz. Csakhogy egy weboldalt, mg ha olyan is lesz, amilyet meglmodtunk, fenn is kell tartani... s amikor ez vagy az nem olyan amilyennek a megrendel szeretn akkor mi a teend? Ha eltelik fl v, akkor is szmthatunk arra, hogy a weboldalunkat elkszt cg tovbb fogja segteni az oldal fejldst, ki fogja javtani a hibkat vagy ott lesznk a tkletes kosz kzepn s azt sem tudjuk, hogy vajon milyen jelszt kell hasznlnunk arra, hogy egyltaln megnzhessk a sajt email-jeinket?
  A tnyek magukrt beszlnek. Nem hiszek a mutats, mindent igr reklm szlogenekben, ellenben aki kvncsi, btran merem ajnlani brmelyik referencimat, krdezzk meg ket mi a vlemnyk a munkmrl.

 • gyeltem a lapok kdjra s olyan szerverekre teleptettem ket, amelyeknek szles sv internet csatlakozsa j elrst biztost, az oldalak gyorsan letlthetek.


 • Gondoskodom arrl is, hogy szmos npszer keresmotorban (pl. Google) is minl elkelbb helyen jelenjen meg az oldal (ezt akr egy mr meglv lapon is el tudom vgezni). Br alapesetben az els helyre nincs garancia, az egszen biztos, hogy rendkvl nagy mrtkben lehet segteni a lap megtallhatsgt, az oldalak megfelel kdolsval, a szablyos arnyok betartsval s egyb praktikkkal. Vannak gyorsan elvgezhet belltsok s vannak hosszabb tvon - s ktsgkvl jobb hatsfokkal - megtrl, tbb karbantartst ignyl eszkzk is. Fizets reklmok segtsgvel akr az els helyen is szerepelhet pl. a Google-on a megrendel, igaz csak a keresoldal jobb szln, de ez garantlt, rvid tfutsi id alatt lthat s ellenrzhet az eredmny.

  Ha mr a keressnl tartunk, ez ugye egy nagyon fontos szempont, elvgre ha egy lapot nem tallnak meg, az olyan mintha nem is ltezne. Megkrdenm azokat a laikusokat, akik befizettk azt a soktzezres vagy akr szzezres ves djat egyes, magukat erszakos direkt marketing mdszerekkel terjeszt, csillagokat is meggr, cscsszuper (s olcs! :)) "keresportl" szolgltatknl, hogy van-e lehetsgk arra, hogy ennek a szolgltatsnak a hatkonysgt szubjektven, hitelesen ellenrzzk? Ha a vsrlk/vrt ltogati kr szemszgvel felmennek az internetre, megtalljk-e sajt weboldalukat?
  Sajnos meglepen sokszor tapasztalom, hogy sokan befizetnek pnzeket "nem rtek hozz de ennyirt mr csak adnak valamit..." felkiltssal olyan dolgokra amiknek a gyakorlatban ellenrzhetetlen s a nullval egyenl a marketing rtke.


 • A megrendelim sajt belpsi lehetsget kapnak egy kzponti helyre, melyen keresztl soron kvethetnek egy sor informcit s mell egy minden rszletre kiterjed statisztikt a lapjukkal kapcsolatosan. Itt lthatjk, hogy mely napokon, milyen forgalom bonyoldott, mely keresmotorban milyen szavakkal talltk meg az oldalt. Az egyes file-okat, hnyszor tltttek le vagy melyek azok a linkek, amelyek mas weblapokrl oda mutatnak s onnan hnyan ltogattak el ide (azaz megtekinthetik, hogy mennyire volt hatkony pldul egy internetes reklmkampny) stb.


 • Az klnbz weboldalak egy nagy cgnl, tbbszrsen biztostott szmtgp kzpontban vannak elhelyezve 99%-ig folyamatos zemben, ahol egy egsz csapat technikus tartja ket karban. Meghibsods esetn aznap cserlik a problms alkatrszeket, bizonyos folyamatokba tvirnytssal is be tudnak avatkozni ha szksges.


 • Igyekszem minden problmt mielbb kijavtani. Fontos szempont, hogy megkmljem a ltogatkat a szmukra rthetetlen s riaszt hibazenetektl. Automatizlt figyelmeztet, elhrt rendszereket hasznlok, folyamatosan nyomon ksrem minden lapom mkdst s ha bejelents rkezne, mielbb orvoslom a hibt. Ez klnsen lnyeges olyan oldalakon, ahol kzvetlen pnzforgalom, zlet bonyoldik (bevsrl rendszerek).


 • .hu vgzdssel 2 hetes tfutsi idvel, mg klfldi domain nevet (.org, .com, .net, .info, .co.uk, vggel stb.) akr azonnal is le tudok foglalni s 24-48 rn bell be is zemelni (a rekordunk eddig a 10 perces tfutsi id a nv kivlasztstl a bezemelsig - azaz letlthet volt az oldal), nem kell vgigvrni a hazai szolgltatknl ltalnos, tbbhetes brokratikus regisztrcis procedrt, melynek kvetkeztben lehet, hogy valaki ms szerzi meg a domain-t.


 • Tudsomat folyamatosan gyaraptom s trekszem arra, hogy minden tekintetben elgedett legyen az, aki megbz a weboldalnak elksztsvel. Kllemben s megvalstsban az egyedisgre trekszem. Fontosnak tartom, hogy - br bizonyos alapszablyokat nyilvn szem eltt kell tartani - a vgtermk ms legyen, mint a megszokott, egy kaptafra megrt, dobozban is megvehet, sablonos tucat portlok. Hiba a csillog-villog feliratok, a mesteri animcik ha senki sem tallja meg az oldalt. Brmennyire is jl van megrva a kd, ha a clkznsg, a laikus felhasznlk nem tudnak eligazodni a menrendszeren vagy elunjk a vrakozst, mert tl sokig tart letlteni.
  Hasznlhatsg mindenekeltt! A lap tnyleg szolglja azt a clt, amire ki lett tallva.


 • Nem kell szmtgp zseninek lenned ahhoz, hogy egytt tudjunk dolgozni. Segtek minden egyes lpsnl s tvllalom az ezzel jr technikai ismereteket kvetel feladatokat. Egytt talljuk ki s krvonalazzuk a nagy krdst, kiknek is fog szlni ez a lap s pontosan milyen clt fog szolglni? Ha ez megvan onnatl fogva mr az n gondom ezt vgigvezetni.


 • Ha tovbbi krdsed lenne rj vagy btran krdezd meg azokat a cgeket, melyeknek a lapjait itt lthatod. Referenciim tbb ve megvannak s a mai napig egytt dolgozunk. Fontos szmomra a pozitv kapcsolat kialaktsa, a megfelel, folyamatos tjkoztats s a klcsns elgedettsg.

spacer

Valid HTML 4.01 Transitional


spacer
3.237.31.191
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) spacer
 

AyacLab Web Development - egyedi honlap készítés, karbantartás